Symposium Veiligheid en Innovatie

 4 logos

“Grip op data”

Save the date / Uitnodiging

Op woensdag 12 februari 2020, vanaf 13.00 uur, organiseren de Masterclass Veiligheid Zuidwest (MCV), het Kennis- en Innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KI<MPi), het Competence Development Center (CDC) en het Schelde Safety Network (SSN) het 3e symposium voor hun leden en belangstellenden in het Bio Base Europe Training Center (Zeelandlaan 2, Terneuzen).

Zet 12 februari alvast in uw agenda en meldt u aan via de aanmeldlink

Inhoud van de dag

Data zijn cruciaal voor een goed verloop van bedrijfsprocessen. Niet alleen de financiële administratie zet de data om in informatie, maar ook op de werkvloer en in de installaties wordt met een complex netwerk van sensoren en regelmechaniek het proces aangestuurd om zo efficiënt en veilig mogelijk te kunnen werken. Wat als tijdelijk die data ineens niet meer beschikbaar is? Kennen we de risico’s van onderbreking van informatiestromen voor de proces- en arbeidsveiligheid?

In dit 3e symposium van de samenwerkende partners in het chemie¬cluster Zuidwest-Nederland komen diverse van de risico’s aan bod, maar brengen we ook en vooral inspirerende voorbeelden hoe die risico’s gereduceerd kunnen worden en hoe betrouwbare informatie uitwisseling van bedrijfsprocessen efficiënter en veiliger kan maken.

Kunstmatige intelligentie (AI) is geen toekomstperspectief, maar wordt vandaag al toegepast. Hoe kun je daar slim mee om gaan? De MCV laat u kennismaken met integratie van AI in procesbeheersing.

Nieuwe materialen en technieken maken het mogelijk om effectiever met bijvoorbeeld brandbestrijding om te gaan. Hoe komt u aan testdata om uw beslissingen daarover te onderbouwen? Het SSN toont u hoe een regionaal onderzoeks- en testcentrum die rol kan vervullen.

Hoe houdt u de personeelsdata bij een grote onderhoudsstop beheersbaar en zorgt u dat de juiste mensen met de juiste instructies en kwalificaties ingezet kunnen worden. Het CDC vertelt over hun ervaringen met de nieuwe manier van werken bij turn-arounds in de regio.

Op het centrale marktplein tonen diverse aanbieders hun nieuwste innovaties: van sensoriek en dataverwerking tot beveiliging en encryptie.

Programma

Het programma zal plaatsvinden bij het Bio Base Europe Training Center, Zeelandlaan 2 Terneuzen met inloop vanaf 13:00 uur.

Aan het programma van de middag wordt nog de laatste hand gelegd, maar reserveer deze middag alvast in uw agenda! Na aanmelding krijgt u Het definitieve programma binnenkort toegestuurd.

Link naar aanmelden

 

Met vriendelijke groet en graag tot 10 December,

 

Jeroen Meijering, Schelde Safety Network

Jean-Paul Leenknegt, Competence Development Center

Jan Mol & Pieter Raes, KicMPi

Dirk den Ottelander & Marcel Ganzeman, Masterclass Veiligheid Zuidwest (van VNO-NCW Brabant Zeeland)

4 logos