Over BBETC

Het Bio Base Europe Training Center

BBETC is gevestigd in Terneuzen en een inspirerende locatie voor evenementen, voorlichting, scholing, vergaderen en flexibel werken en netwerken op het gebied van duurzaamheid. Dankzij het volledig passieve gebouw, aardwarmte, de waterzuiveringsinstallatie en meedraaiende zonnepanelen kan BBETC grotendeels in haar eigen energie- en spoelwaterbehoefte voldoen. Sinds de opening van het centrum in 2012 heeft het al 180.000 kg CO2-uitstoot vermeden.

Het Training Center richt zich met name op het faciliteren van events en bijeenkomsten binnen de biogebaseerde economie, duurzaamheid en techniek. Deze unieke locatie met haar groene identiteit biedt ruim voldoende mogelijkheden voor vergaderingen, trainingen, workshops, congressen, symposia, netwerkbijeenkomsten of andere evenementen. Het is allemaal mogelijk in Terneuzen.

Iets organiseren? Bij Bio Base Europe Training Center denken ze graag met u mee. Door middel van samenwerking en haar kennissenkring binnen de sectoren biogebaseerde economie, duurzaamheid en techniek is ze een goede sparringpartner voor uw event.

 

De Expositie

Loop door de expositie, ingericht om op een leuke leerzame manier kennis te maken met de bio based economy en duurzaamheid. Bekijk de instructiefilm in het auditorium. Denk mee met de vraagstukken binnen de duurzame economie. Doorloop de verschillende exhibits en ga hands-on aan de slag in het laboratorium. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen door het gebouw. Kortom een mooie aanvulling op uw evenement.

 

Mogelijkheden

Bio Base Europe Training Center heeft zes vergader- en leslokalen plus een mooi auditorium. Alle ruimtes zijn voorzien van beeld, geluid, flipovers en whiteboards. Daarnaast is er een simulatieruimte aanwezig met pc’s en kan er gebruik gemaakt worden van het laboratorium en de workshopruimte. Het atrium is zo ingericht dat u er prima kunt lunchen, een beursplein in kunt richten, een grootschalig evenement neer kunt zetten of een netwerkbijeenkomst kunt houden. Door middel van samenwerking met een goede lokale cateraar en geluidstechnicus kunnen ze alles voor u verzorgen.

Kom werken in het atrium of vide, of bespreek een flexwerkplek of (circulaire) kantoorruimte, zoals diverse organisaties en bedrijven op het gebied van duurzaamheid reeds doen.

Ook verantwoord organiseren? De medewerkers staan u graag te woord.

 

Bio Base Europe

Bio Base Europe is het eerste open innovatie- en opleidingscentrum voor de biogebaseerde economie in Europa. Vlaanderen en Nederland hebben de handen in elkaar geslagen om een state-of-the art onderzoeks- en trainingscentrum te bouwen om zo de economische groei, innovatiecapaciteit en duurzame ontwikkeling van onze maatschappij te versnellen. Bio Base Europe bestaat uit de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent (testfabriek) en het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. Waar ze bij de Pilot Plant onderzoek verrichten en processen en producties opschalen, geven ze bij het Bio Base Europe Training Center voorlichting, trainingen en de mogelijkheid om te netwerken.