Digitaal materiaal Matchmaking Event GBO – 24 mei, 13.30-16.00uur, Terneuzen

header gbo 24 mei

Digitaal material Grenzeloos Biobased Onderwijs

Executive Summary Marktconsultatie GBO (pdf)
Save the date GBO – Slotconferentie (pdf)

Presentaties (pdf)
Presentatie 1 (Jean-Paul Leenknegt)
Presentatie 2 (Veerle Lamote)
Presentatie 3 (Han van Osch)
Presentatie 4 (Bas Koebrugge)

 

Voor het stimuleren van grensoverschrijdende uitwisseling en samenwerking tussen opleidingen en bedrijven worden dit jaar een vijftal matchmaking events georganiseerd. Denk bij uitwisseling en samenwerking bijvoorbeeld aan beschikbare stageplaatsen, onderzoeksopdrachten en onderzoekend leren programma’s. Het event staat mede in het teken van het grensoverschrijdende (bio-)chemische cluster in de havens van North Sea Port.

De biobased economie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van de biobased professional. Hoe speelt het onderwijs hierop in? Hoe verzilveren we de kansen die de biobased economie biedt? Uit onderzoek in het project Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) blijkt dat naast technische kennis, competenties als kritisch analyseren en systeemdenken minstens zo belangrijk zijn voor biobased bedrijven.

Het GBO project heeft lespakketten ontwikkeld voor het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, wetenschappelijk onderwijs en voor om- en bijscholing van werknemers. Daarnaast heeft het testlocaties waar biobased producten kunnen worden ontwikkeld in kaart gebracht. Al deze resultaten komen samen in een digitaal platform, dat door studenten, docenten en het bedrijfsleven voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Het doel van dit matchmaking event is fysiek de vraag van bedrijven en organisaties en het aanbod van onderwijsinstellingen bij elkaar te brengen en daarmee de attentiewaarde en toepassing van het voor ieder toegankelijke digitale platform te vergroten.

Programma:

12:30 uur:
13:30 uur:
14:00 uur:
14:30 uur:
16:00 uur:
Inloop met lunch
Welkom, introductie en resultaten uit het project Grenzeloos Biobased Onderwijs
Biobased onderwijs en onderzoek in de regio
Matchmaking sessies
Plenair, afronding en netwerkborrel

 

interreg_Vlaanderen-Nederland_NL_Fund_PANTONEontwerp logo GBO 10 groen achtergrond transparant