Eerste 100% duurzame oplaadpaal met lichtmast in Zeeland

Op 15 februari wordt de eerste 100% duurzame oplaadpaal met lichtmast voor auto’s in Zeeland onthuld bij Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. Burgemeester van Terneuzen, en voorzitter van Stichting Bio Base Europe Training Center, Jan Lonink zal de laadpaal onthullen. De laadpaal heeft een plek gekregen bij het centrum voor duurzame economie en technologie: Bio Base Europe Training Center. Het is een samenwerking tussen de producent Ecotap en de uitbater AgriSnellaad. Beide zijn oprecht betrokken bij inspanningen die substantieel bijdragen aan verbetering van de directe leefomgeving van mens en milieu.

De CO2-uitstoot blijft toenemen. Dit moet veranderen. Hierdoor is er een duidelijke verandering op de weg gaande. Er rijden steeds meer hybride en elektrische auto’s rond die nauwelijks of geen CO2 uitstoten. CZAV, eigenaar van de Agrisneltank, heeft de verandering in keuze van mobiliteit ingezien en is een samenwerking aangegaan met Ecotap, leverancier van laadpalen, om een start te maken met openbare AgriSnellaad laadstations voor hybride en elektrische auto’s. En dat is precies wat de consument van nu verlangt van ondernemend Nederland. Groen coöperatief ondernemerschap! En de samenwerking Ecotap en  AgriSnellaad  is hier een mooi voorbeeld van.

Uniek voor en in Zeeland de eerste laadzuil met lantarenpaal

De Ecotap laadpaal met lichtmast werkt uiterst efficiënt en zorgt voor 100 % groene en schone mobiliteit. De auto laadpaal communiceert met de auto en kan daardoor op de juiste wijze haar maximale lading overbrengen, passend bij die desbetreffende auto. De laadpalen worden geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijzonder in deze is de 100 % groene stroom, opgewekt door de 162 zonnepanelen (suntrackers), van Bio Base Europe Training Center, die de cirkel van duurzame mobiliteit rond maakt.

Het Agrisnellaad concept zal de komende jaren verder worden uitgerold door heel Zuid-West Nederland.